NETVÆRKSGRUPPER

Dansk Fødevare Forum består i dag af seks netværksgrupper for ledere og innovationsfagfolk i fødevarebranchen. Forummets cirka 80 medlemmer fordeler sig på fire ledelsesnetværksgrupper samt et netværk med fokus på innovation. Hver netværksgruppe består af 12-20 personer.

Fordi medlemmerne kommer fra hele fødevarebranchen sammensættes netværksgrupperne med stor opmærksomhed på at undgå konkurrencemæssigt uheldige situationer. Det er for os vigtigt, at netværksgrupperne udgør et fortroligt miljø, hvor medlemmerne frit kan drøfte både personlige og professionelle problemstillinger.


Sådan fungerer netværkene 

Møder
Netværksgrupperne mødes tre-fire gange årligt og møderne er som oftest døgnmøder.  Indholdet af netværksmøderne differentierer alt efter medlemmers ønske. Normalt vil et møde dog indeholde et fagligt indlæg, netværkssessioner samt en fælles oplevelse.
Cases fra medlemmernes dagligdag indgår ofte på møderne med det formål at opnå relevant erfaringsudveksling og konkret sparring. 

Regler
Netværksgrupperne skal godkende alle der ønsker at tilslutte sig de specifikke netværk, og ved stillingsskifte kan et medlem blive nødsaget til at forlade netværksgruppen. Dette er dog kun nødvendigt, hvis stillingsskiftet betyder, at du kommer i uhensigtsmæssig konkurrence med et andet medlem i gruppen.

Eksterne koordinatorer
De eksterne netværkskoordinatorer Lone Kalstrup og Henriette Winther faciliterer netværkene ved at koordinere og opbygge forløb for grupperne. Grupperes forløb og aktiviteter afstemmes hele tiden med gruppernes behov samtidig med, at gruppens potentiale udfordres. 

Lone Kalstrup er cand. oecon. og har selv ledelseserfaring fra højeste niveau. Hun har i en årrække været partner i et konsulentfirma, hvor en af kerneydelserne er at understøtte direktioner og ledelser i at udarbejde analyser, forretningsplaner, strategier og beslutningsoplæg. Læs mere om Lone Kalstrup.

Henriette Winther er Cand. Merc. fra Aarhus BSS med speciale i afsætning og marketing og beskæftiger sig med en lang række af ting. Henriette er blandt andet Key Account Manager for flere reklamebureauer, hun er forretningsudvikler for “Madkulturen”, projektleder, rådgiver og meget mere. Læs mere om Henriette Winther.


Sådan bliver du medlem af en af Dansk Fødevare Forums netværksgrupper

Er du tilknyttet fødevarebranchen, og ønsker du at blive medlem er du velkommen til at kontakte sekretariatet eller en af Dansk Fødevare Forums eksterne koordinatorer Lone Kalstrup (mail) eller Henriette Winther (mail). Lone står for sammensætningen af vores ledelsesnetværk og Henriette er ansvarlig for vores Innovationsnetværk. 

Baseret på henvendelsen vil hhv. Lone eller Henriette tage en snak med dig for at afdække din tilknytning til fødevarebranchen, dine udfordringer og dine ønsker til et netværk. Dette gøres for at kunne identificere, hvilken netværksgruppe du passer bedst ind i. 

Godkendelsesforløbet
Når et nyt medlem skal optages i en eksisterende netværksgruppe, skal medlemmet godkendes af de nuværende medlemmer. Dette gøres for at sikre, at der ikke opstår ufordelagtige relationer, som f.eks. familieforhold, sammenfald i bestyrelsesarbejde og konkurrencesituationer.

Hvis det ikke er muligt at optage et nyt medlem i en eksisterende gruppe sammensættes en ny gruppe, når der er medlemmer nok.

 
Gennem mit netværk i Dansk Fødevare Forum møder jeg en masse passionerede fødevarefolk, der gennem deres mod og åbenhed, i høj grad er med til at gøre netværksmøderne nærværende og relevante. Det giver mig stor inspiration og en mulighed for at få skabt et brancherelevant frirum fra en travl dagligdag.
— Claus Ravnsbo, ceo Geia Food